Źródła konkurencyjności polskiego sektora....

  • Autor: Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
  • ISBN: 9788322793169
  • EAN: 9788322793169
  • Wydawnictwo: UMCS
  • Wydanie: Rok wydania: 2019, oprawa: broszurowa
  • Strony: Strony: 161, Format: 17,6x25 cm
Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępi
33,60 zł

  • wysyłka w 24-48h wysyłka w 24-48h
Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.
W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne.
Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.
UMCS
9788322793169
Nowy produkt

Opis

Autor
Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok