Zniżka 30%
  • Obniżka

Tradycje polskiego stołu - Ogrodowska Barbara

  • Autor: Ogrodowska Barbara
  • ISBN: 8374957885
  • EAN: 9788374957885
  • Wydawnictwo: Muza
  • Wydanie: Rok wydania: 2010, oprawa twarda
  • Strony: Strony: 360, Format: 20x20 cm

Kolejna książka z seriiOcalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, któ
59,99 zł
41,99 zł

Produkt chwilowo niedostępny

  • bezpieczeństwo zakupów bezpieczeństwo zakupów
  • wysyłka już od 6,90zł wysyłka już od 6,90zł

Kolejna książka z seriiOcalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta. Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja. Obecnie przywoływane z przeszłości technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja się chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu. Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.
Muza
9788374957885
Nowy produkt

Opis

Autor
Ogrodowska Barbara

Komentarze

Napisz swoją opinię

Tradycje polskiego stołu - Ogrodowska Barbara

  • Autor: Ogrodowska Barbara
  • ISBN: 8374957885
  • EAN: 9788374957885
  • Wydawnictwo: Muza
  • Wydanie: Rok wydania: 2010, oprawa twarda
  • Strony: Strony: 360, Format: 20x20 cm

Kolejna książka z seriiOcalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, któ

Napisz swoją opinię