Zniżka 10%
  • Obniżka

Technologia żywności cz.1 Dłużewski WSiP

  • Autor: Dłużewski Mieczysław , Chuchlowa Jadwiga
  • ISBN: 8302078477
  • EAN: 9788302078477
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Wydanie: Rok wydania: 2008, oprawa broszurowa
  • Strony: Strony: 240, Format: 18x26 cm

autorzy: Mieczysław Dłużewski, Jadwiga Chuchlowa, Karol Krajewski, Włodzimierz Kamiński

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, w
32,10 zł
28,90 zł

Produkt chwilowo niedostępny


autorzy: Mieczysław Dłużewski, Jadwiga Chuchlowa, Karol Krajewski, Włodzimierz Kamiński

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.

Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.
WSiP
9788302078477
Nowy produkt

Opis

Autor
Dłużewski Mieczysław , Chuchlowa Jadwiga